onsdag, februar 25

Haha, nå har jeg jaggu gjort dèt også:-)

Som kanskje ikke alle leserne her har fått med seg, så har jeg lagt om karriereretningen litt for en periode:-)
Bedriften jeg jobbet i ble lagt ned i Norge, så sånn er det å være eid av svensker..satser på seg selv:-)
Det er jo forsåvidt greit det, vi bor jo så sentralt at det skulle ikke være veldig vanskelig å få seg ny jobb som er interessant....men det var før finanskrisen slo inn. Plutselig var det vanskelig å få akkurat den jobben jeg ville ha, og det var over 100 andre søkere på samme jobb. Har vært veldig optimist lenge, vært på et par intevjuer jeg har håper på...men det hjelper lite når det er 10 av de 100 som har akkurat den nøkkelkompetansen de søker.

Så etter et par mnd med jobbsøking, begynte det å bli både kjedelig og ikke bra for CV`en min...så da måtte noe gjøres imidlertidig. Så hvor trenger de folk da tro? Ikke vil jeg jobbe i helsesektor og ikke i barnehage(jeg har jobbet på økonomi i en privat bedrift, så alle disse alternativ var langt unna det jeg egentlig ville ha...men greit for en periode)
Så kom jeg til å tenke på at lærervikar måtte være ypperlig!!

Og det har jeg jobbet med nå i en måneds tid, og trives kjempegodt. Og er ikke lærervikar bra på CV`en for en periode så vet ikke jeg, for som lærer trengs det egenskaper utenom det vanlige hehe.:-)
Ungene er virkelig supersøte, og det er 4. og 5. trinn jeg har mest og trives med.
Men uansett, tilbake til overskriften;
I dag skulle jeg ha en 3. klasse i 2 timer, og spurte læreren hva planen var for de timene. De syr sa hun og ok tenkte jeg..det klarer de vel fint selv ikke sant:-)
Men neida, når jeg satte igang oppdaget jeg kjapt et ark med masse navn skrevet på. Det var lista over hvem som stod i tur for hjelp. Og hvem skulle hjelpe de?? Joda, det var jeg det gitt!! Og jeg som, ikke for å overdrive engang, har håndarbeidskunnskaper og evner på nivå med en 1. klassing...hjelp!! Disse 3. klassingene var garantert mye flinkere enn meg i dette.
Jeg måtte jo begynne å få opp en etter en som stod i kø da, og jaggu klarte jeg ikke å hjelpe de! Det var korssting de holdt på meg, så jeg måtte både bytte farger for de, fixe opp i knuter og tre i nålen....men jeg klarte det jeg!!
Med til historien må det sies at jeg måtte få håndarbeidslæreren til å lage ferdig omtrent alt jeg begynte på da jeg gikk på skolen, var skikkelig amatør på det området:-)
Så matte, norsk og samfunn tar jeg på strak arm i alle klasser uten problem, men kommer det til håndarbeid blir jeg nervøs hihi:-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hilde;) Vil si du er tøff jeg som tar den jobben gitt;)) Tove

Evami sa...

Må man så må man,og nå er det vel bare å finne fram sysakene i heimen også:)

Tøfft å bli lærer vikar da:) Og det må nå være et pluss på en Cv,for det beviser jo at en takler helt forskjellige ting fra det en har gjort før:)

Ha en fin onsdagkveld:) Klem Eva

Hilde sa...

Ja, det tenker jeg også Tove...ikke bare bare å være lærer har jeg skjønt nå:-)
Men skikkelig morro er det(for en periode)

Mormora sa...

Det var ikke bare lærerene som måtte gjøre ferdig håndarbeidene dine. jeg var også aktivt inn i bildet der. Det er bare Ellinor jeg veit om som er like håpløs med nål og tråd og andre sånne remedier som det du er. Så da er det ikke annet å si enn at du er en liten tøffing som kaster deg inn i så ukjent landskap med bra stil-poeng.

Frk Fischer sa...

Ha ha..lo godt av den lille historien..men sier you go girl!!! Flott du fantnoe å drive med...blir sprø ellers...

Jeanette sa...

hi hi! synes jeg ser deg i aksjon ;-) Håper du og dine har det bra. ønske til dere om en bra dag videre.
STOOOR klem Jeanette

Anne sa...

Ha ha, jeg ler og ler... Du er så flink Hilde, blir skikkelig stolt av deg venn:) klem

Susanne sa...

He he, been there done that!

Er lærer selv og har vært i samme situasjon. Jeg skulle være vikar i 6 trinn, og de skulle sy.
Jeg kunne jo INGENTING, så jeg måtte rett og slett lære av de flinkeste elelvene for deretter å kunne lære videre til de andre elevene.
Det må nevnes at de skulle sy sju (!) forskjellige sting...

Men trives forøvrig veldig godt som lærer!