onsdag, februar 4

Da damene dro....er det virkelig slik???

Ja, da begynte den nye serien til TV2 i går som heter "Da damene dro".
Tenkte den var litt festlig underholdning, og det var et jo forsåvidt, men det var også ganske sprøtt å se på syns jeg. Skjønner jo at ting er satt veldig på spissen, det er klippet og limt, men har virkelig folk det slik i 2009??

Skjønte ikke helt poenget med at de var fiskere og ikke kunne stelle hjemme, for de kom jo hjem hver dag...så det er vel ikke noe forskjell på de og andre pappaer rundt om i dette landet vel?
Uansett, litt festlig var det jo når mammaen sa fra til ungene at dere må huske på å be om mat for pappa husker ikke slik. Men det var jo pinlig å se hun psyko dama som satt å gnudde på ungen sin i flere dager på forhånd og spurte(denne lille 1-2-åringen) om mamma skal reise?? Kunne barnet velge dette eller?? Og fortsatte å mase om at det ikke kom til å gå så bra når mamma var borte og mas, mas mas. Snakk om å befeste sin egen posisjon som mamma gitt:-)
Skjønner at det er tungt i reise fra barna sine hvis du ikke har gjort det før og de er 5 år, jeg er en hønemor selv jeg altså, så skjønner de tårene som kom. Men det maset om at pappa ikke kom til å klare det og stakkars barn som skulle være uten mamma osv, det var litt ille å se på faktisk.
Jeg og snuppa så det sammen og fikk helt vondt av å se på han gamle mannen som ikke hadde vært uten kona si før..men det er jo en annen generasjon:-) Hvordan skulle han klare seg liksom stakkars:-)
Så jeg syns ikke det var mennene som dummet seg ut(håper virkelig ikke det var så ille som det ble framstilt) men syns flere av mammaene var litt småsprø:-) Det går da ikke ann å tror at en pappa ikke klarer å gi barnet sitt mat osv vel?
Her i huset hadde jeg ikke vært nervøs et sekund hvis jeg skulle reist på både 1 og 2 ukers ferie alene, vet at pappaen hadde hatt minst like kontroll på hus og barn som jeg, men skal innrømme at jeg hadde syns det hadde vært tungt å reist fra jentene selvfølgelig:-)
Jeg surrer feks med turdager og når de skal ha med kakao i barnehagen, det gjør ikke han. Han lager de lekreste matpakker, jeg smekker bare sammen 2 skiver jeg:-) Skal barna i bursdag er det like godt sambo som fikser gave, men det er et sted jeg enerådende og det er klesvasken...den får ingen røre:-)
Så skal se på videre, men syns det var litt snål serie!
Hva syns dere, er det virkelig slik???

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hilde;)Hyggelig å prate med deg i dag, virkelig! Ikke spør meg ang. tv-programmet, det tror jeg du veit;) Klem Tove

Hilde sa...

Hehe, skal jeg være ærlig så var tanken på deg faktisk innom også når jeg skrev det:-)

Ja, det var koselig å snakke med deg i dag Tove! Vi får få med oss Anne og gå på cafè eller kino en dag!

Anonym sa...

Så enig med deg. Noen av de damene der var sprø. Kan man si litt maktsyke light? De tror huset omtrent ramler sammen når de ikke er der og holder fortet. Og de lar mennene bli menn som ikke får til noe som helst. Det er sykt. De fratar sine menn masse av papparollen og det den innebærer, og det er rett og slett slemt synes jeg. Slemt både mot far og barn. Tenk så lave tanker noen av disse ungen hadde om fedrene sine. Den lille jenta som sto og bønnfalte moren om å skrive oppskrifter på mat til pappaen før hun dro. Fy og skam. Blir provosert, og en del engasjert som du sikkert har skjønt. Usj.
**
Jeg går jo hjemme, og har gjort det de siste seks årene så her ER faktisk mannen litt bortskjemt. MEN, jeg hadde virkelig ikke bekymret meg det grann for at han ikke skulle klart seg hjemme i ti dager, herregud han har da vettet i behold! Og vi er to sammen som har barn, og deler på det, både kosen og det praktiske. Han er superpappa.

Siv Ragnhild sa...

Hei, sniker innom fra Sessan jeg:)

Så på programmet jeg også, og er litt sjokka egentlig. Mest sjokka er jeg over hun dama du nevner, hun blonde som spurte ungen sin om hun kom til å savne mamma hele tida. Herlighet, skulle tro det var dommedag..Snakk om krisemaksimering da! (Leste et sted at hun hadde kjøpt inn 15 pølsepakker før hun dro også. come on, han klarer da vel å KJØPE pølsene iallefall..haha)

Syns ikke alle var like ille da, og mistenker nok også tv2 for å ha funnet seg de "verste". Det er jo mange damer som drar på tur, men ikke så mange vi følger. Tror ikke det er så ille på Husøy samla sett som vi kanskje får inntrykk av:)

Nei,sånn tror jeg ikke det er i Norge i 2009 altså.

Hilsen Siv som ikke har vaska klær på 2 år:)

Anonym sa...

Spennende debatt du har starta her, og ja...jeg er enig i at det var ei dame der som nok var litt på kanten og som irriterte meg ganske så mye med masingen sin på ungene. Men når det er sagt.....jeg vet at forholdene er ganske så annerledes på Husøy enn det er andre plasser, og at det du ser på tv faktisk er reelt.....det er bare sånn det er der ute. Og hvordan kan jeg så vite dette...jo fordi jeg kommer fra en plass ikke så langt unna Husøy og har flere slektninger som bor der. Kjenner også flere av de som er med i serien og derfor kan jeg nok med handa på hjertet si at.....sånn her er det.

Ja er enig i at det kanskje er uforståelig at fedrene ikke er mer deltagende i daglige gjøremål, men når man jobber på havet fra kl 2 om natta til langt på ettermiddag/kveld så er man jo ikke så mye hjemme og prioriterer kanskje annerledes enn andre fedre ville ha gjort. Man prioriterer å være sammen med familien.

Nå skal jeg ikke sitte å forsvare disse mennene og damene på Husøya, men jeg vet litt hva som ligger bak, så jeg vet at dette er ekte saker....

Ha en fortsatt flott kveld :)

Frk Fischer sa...

Helt enig med deg..men kommer nok til å følge med..ti hi..er jo spent på om disse mennen river ned hus og hjem!!! Her er nok jeg hønemor ja...men far slipper hverfall til!!

Frk Fischer sa...

Helt enig med deg..men kommer nok til å følge med..ti hi..er jo spent på om disse mennen river ned hus og hjem!!! Her er nok jeg hønemor ja...men far slipper hverfall til!!

Frk Fischer sa...

Helt enig med deg..men kommer nok til å følge med..ti hi..er jo spent på om disse mennen river ned hus og hjem!!! Her er nok jeg hønemor ja...men far slipper hverfall til!!

Prinsessa sa...

Hei
Takk for kommentaren. Jeg og noen andre bloggere har blitt kontaktet av dem med tilbud om å få bruke bildebanken deres gratis. De har ikke bedt om at jeg skulle legge ut logoen der men jeg har bare gjort det. så nei jeg jobber ikke der. Jeg har brukt dem før da jeg jobbet innen grafisk produksjon men det via jobben min.
Håper du stikker innom igjen.Ha en super dag.
Elin:O)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Ja du, jag gledet mig till serien, men kommer nok ikke följa den vidare!
Tycker det var riktig skrot tv faktiskt.....

Kram