mandag, desember 1

1 desember og takk mamma!

Endelig er 1 desember her!
Under ser dere pakkekalenderern til jentene mine som hang klar da de stod opp i morges. De var elleville, og småjentene fikk hvert sitt Diddelina armbånd i sine pakker og storesnuppa fikk rosa ullsokker og en sølv julenissepynt.
Med 3 jenter så blir det 72 pakker, og det hadde jeg aldri klart uten mammaen min! Hun hjelper meg(og søsteren min sin+hennes 2 bonusbarn) og har nesten alle pakkene klare til 1 desember. Hun har sendt 98(!!) pakker nedover til meg og søsteren min, og dette holder hun på med å samle opp igjennom hele året.
Og ikke nok med at jeg fikk nesten alle pakkene, de er ferdig innpakket med medfølgende ark som forklarer fargesystemet. Så småjentene får like pakker som regel, og får de forskjellige er det samme tema tror jeg. Så derfor pakker hun to og to likt, og putter i plastposer. De har forskjellige papir og farge på båndet. Dette står forklart på et ark med utklipp at papiret og båndet:-)
Storesnuppa har egen farge på papir og bånd så vi blander ikke pakkene:-)
Så tusen takk mamma, det er utrolig stor hjelp for meg at du fixer dette for oss. Stian og jeg fikk også 3 pakker med i pakken, og i dag pakket vi opp en liten hvit juleengel:-)
Så var det Blåfjell på tv, og vi koste oss med boller i sofaen mens vi så på.
I går var vi på julegrantenning oppe på lekeplassen i borettslaget her, og det som vanlig veldig koselig. Vi fikk gløgg, pepperkaker og clementiner. Så tentes lyset og vi gikk rundt juletreet. Vi sang "så går vi rundt om en enebærbusk" og jentene lo og vasket/strøyk og hang opp tøy:-) Vi gikk rundt treet sammen med en vennefamilie av oss her(barselgruppa til snuppa) og det er hyggelig. Så var det "du grønne glitrende tre" og en til før vi var ferdige med juletregang.
Etterhvert kom nissen med hest og vogn, han delte ut godteposer før han kjørte runde med med barna. Stian satte seg foran med jentene på fanget...de storkoste seg:-)
Så koselig 1 søndag i advent og 1 desember!

5 kommentarer:

Evami sa...

Snille,snille mormor:) Men ideen om å samle opp igjennom året,tror jeg er lur,når man har så mange man er snille med:)

Og for en hjelp for deg:)
OG så koselig å ha slike tradisjoner i nabolaget,skaper vel samhold også det vil jeg tro:)

Jobbet jeg når Blåfjell var,men gleder meg til å kose meg med englene i morra når det er barnetv:)

Kos deg vidre i advents-tiden:) Klem Eva

Anonym sa...

WOW for en snill mamma du har. Sånn skal jeg være og når barnebarna kommer, hun får bli mitt forbilde. Hun må jo være verdens herligste.
jeg flirte godt da jeg leste om systemet hennes og ikke minst lappen med systemet forklart - kan trygt si jeg kjente igjen meg selv litt ja. :O)
Ha en fin kveld.

Anne sa...

Hei din heldiggris:)
Jeg har ordnet pakker selv, du er utrolig heldig med mamman din asså, men det er jeg jo klar over fra før:) klem klem

Hilde sa...

Jepp, heldig sånn ja:-)

mormor sa...

Hei Hildemor! Jeg har ikke vært inne på bloggen din på en stund. Så koselig av deg å fortelle om førejulsprosjektet mitt på bloggen din . Blir jo glad da vet du. Klem fra mamma