onsdag, november 25

Gutta i Kongo og jentene i Bolivia

Jeg har akkurat sett Fredrik Græsvik sin dokumentar på TV2 om gutta som sitter fengslet i Kongo, og det var ganske sterkt å se for ikke å snakke om å tenke på hva de må gjennomgå der nede. De forholdene i fengselet, de ville tilstandene under rettsaken hvor de ikke engang forstår hva som blir sagt om de...det er utenkelig for meg å forestille meg hvordan det må være.
Jeg har hele veien tenkt det samme som Joshua French sa; hva skulle være motivet for de to å skyte sjåføren...og ville ikke det være rene galskap for 2 utenlandske å gjøre det der nede? Det hele er jo villt uansett, og syns veldig synd på de to som sitter der nede.


Noen andre jeg syns veldig synd på er Stina som sitter fengslet i Bolivia, hun sitter jo dessverre fengslet i en stor narkosak.
Stina(den yngste av de tiltalte, var 17 da hun ble fenglset) er tidligere nabo av oss, så jeg har kjent henne siden hun var et par år gammel. Mammaen hennes reiser nedover på lørdag siden saken kommer opp om kort tid...framskyndet.

Så derfor var Karoline og jeg ute å handlet litt ting som vi sender med henne nedover, vil tro det er fint med ting fra Norge når man sitter der.

Det vi kjøpte var; en sommerlig tunika, to truser, deo, sminkeservietter(fjerner), dusjsåpe, tannkrem, knekkebrød, sjokolade og annet godis, bok, hårstrikker, lebepomade..

Har dere andre forslag til hva vi kan sende med, tenker litt på matvarer kanskje....

Nå er det nattinatt:-)

4 kommentarer:

Evami sa...

Akkurat det har jeg tenkt også,hvorfor skyte den som får deg igjennom jungelen?! Så ikke dokumentaren,men kan jo ane hvilke forhold de soner nder! OG de har støtte og hjlep fa Norge,tenk på de lokale!

Hun kommer til å sette enorm pris på gavene fra dere,og hva svner man fra Norge når man ikke er her?
Ofte ting som matvarer og det er jo vanskelig å sende med. Har sendt kålrotstappe i poser til svigerinna mi,leverpostei i porsjonspakker. Norske blader.

Så godt at saken hennes blir framskyndet og da er det godt å ha mamma´n sin der! Godt å ha andre kjente som dere som bryr seg også,det hjelper nok på humøret:) KLem Eva

Mormora sa...

Enig i det der med fæle forhold og det er trist for Stina som har gjort sitt livs tabbe.Hu var jo egentlig som unge å regne da hele spetaklet begynte. Fint at dere sender pakke til henne. Men selv om de to i Kongo burde hatt mye bedre forhold rundt rettsak og fengsling, så er ikke jeg så skråsikker på deres uskyld. Mye lummert i fotspora deres.

Fortsett å trene i vannet!!! Det er så effektivt!Og dessuten er det ingen form for trening som har gjort meg så glad. Det er noe med å røre seg i temperert vann. Nærmere livmora kommer du ikke i voksen alder, vet du. Klem

sessan ☆ Vinn OXXO Design Smycke sa...

Såg dokumentären jag också & grøsser av hur tillfeldig livet kan vara.
Jag tror heller absolut inte dom sköt mannen. Men fattar mig inte på äventyr lusten som för folk i de situationer........ Jag är nog blitt en safer!

Så koseligt att ni sender så fine ting med till Stina.
Menar A sa att det var Stina som gick i klassen hans!? Kan det stemme?
Det måste vara som alla juler i hela livet att få de gavene när man lever i de kår dom gör!
Jag synes det är så grusomt med de unge jentene jag da :(

Hilde du må bare ha strikke jacken, den är så mysig!
det är den som finns till både mor & barn ja ;D
Har litt lust på Tunikan & den rosa cardigan till mig & juvelen, men även om det är H&M & billigt, blev det för dyrt *Say No More* lyx bertan får bara hålla sig på avstånd *lol*

Jag förstod att du syftet på armbandet! & JA, jag hade gärna smycket mig med det, men åter igen.... För dyrt *Latterligt*

STOR KLEM HJÄRTAT

Anonym sa...

Hvorfor er det synd på Stina? Er du 16 år vet du hva du gjør når du går med på å smugle narkotika ...

Celine R.