søndag, august 9

Farlig mat for barn


Kom over en nettside, Sarasverden , som jeg vil anbefale. Det øverste innlegget der handler om hvor mye E-stoffer det er i maten vår og hvor farlig det kan være og da særlig for små barn.


De fleste har vel både sett og spist slike slusher som de over her, og det ser jo ikke bra ut med knall grønn for ikke å snakke om knall blå drikke???!!


Det er mange artikler om barn og kosthold der, så anbefaler dere å kikke innom nettsiden.
Sjekk også ut denne artikkelen i Dagbladet som forteller om hvor mye matvarer det er som inneholder Aspartam. Det er sikkert mange barn som får vann tilsatt smak, og mye av dette vannet er altså tilsatt Aspartam.
Jeg og jentene drikker ikke brus her i huset(de har vel overtalt pappaen sin til Fanta et par ganger i sommer men er stort sett fornøyde med vann og Farris), vi drikker Farris/Bonaqua, og på den gule Bonaqua`en står det ihvertfall ingen ting om Aspartam...så må stole på at det stemmer:-)
Og håper de fleste har fått med seg en eller annen artikkel i avisene om alle sukkerbombene enkelte matvarer er, mat beregnet på barn...så skal ikke utdype det noe nærmere:-)
Ha en flott søndag, selv skal jeg bedrive litt selvpleie i dag siden jeg var hos en venninne i går kveld og bøttet nedpå litt vin:-)

2 kommentarer:

Anne sa...

Aspartam finnes i tannkrem også. Colgate, grusomt... sukk. Helt enig med deg at man bør følge med på hva man putter inn... Hatt en morsom helg på Tjøme, du burde blitt med, vi "tok Tjøme" kan du si:)snakkes vennen:)

Mormora sa...

Det som forbauser meg er at det ikke er flere som helt av seg sjøl skjønner at hvis de dytter i unga sine sterkt farget godteri eller slusher, så dytter de GIFT i små kropper de har ansvaret for.Sukker er også gift utover små doser. Imunforsvaret til små barn blir brutt ned av sukker og gjør dem motakelig for og svake med hensyn til infeksjonssykdommer, svineinfluensa feks. De blir også mere utsatt for å bli allergisk.